JEUGDORKEST

In augustus 1995 vond de eerste repetitie plaats van de jeugdharmonie. De oprichting van onze jeugdharmonie is met name te danken aan de heer Peter Heijnen, de eerste dirigent die de jeugdharmonie tot 1999 heeft gedirigeerd. De jeugdharmonie repeteert 1 x per week 1 uur.

Als leerling blijf je spelen binnen het jeugdorkest tot 18 jaar. Daarnaast behaal je verschillende diploma’s, zoals het HaFa A. Het behalen van het diploma HaFa A houdt in dat een leerling klaar is om daarnaast ook in het grote orkest te gaan spelen. De overgang van de jeugdharmonie naar de ‘grote’ harmonie wordt in de Commissie Opleiding en Jeugdzaken (COJ) besproken en er vindt overleg plaats tussen de dirigenten van de jeugdharmonie en het groot orkest. Het spreekt voor zich dat een verder vervolg van de opleiding HaFa B, C en/of D ook gevolgd kan worden.

Naast de wekelijkse repetities worden er ook jaarlijks een aantal concerten/optredens verzorgd. Hierbij valt te denken aan concerten met andere jeugdorkesten, opluisteren gezinsviering van Basisschool De Verrekijker, spelen tijdens de kerstviering op Basisschool De Verrekijker. Zo kan je op een leuke manier de geleerde stukken aan iedereen laten horen.