Dirigenten van groot orkest en jeugdorkest.

De dirigent van ons groot orkest is Mevr. Simone Kramer.

Biografie van Simone Kramer:

Simone Kramer is op 30 juni 1987 geboren te Kerkrade. Op 8 jarige leeftijd volgde zij een blokfluitopleiding bij Harmonie St. Joseph Heerlerbaan, na deze opleiding mocht ze beginnen op klarinet. Later volgde een omscholing  naar saxofoon. In 2004 begon Simone haar opleidingen Saxofoon  Klassiek en HaFa-directie aan het conservatorium te Maastricht. In januari 2008 besloot Simone de opleiding Saxofoon stop te zetten, om zich volledig te kunnen concentreren op haar hoofdvak directie.

Van 2004 tot juli 2008 heeft zij dit hoofdvak gevolgd bij dhr. Conjaerts, sinds september 2008 volgde ze haar lessen bij dhr. Cober. Simone is in november 2010 afgestudeerd voor haar ‘Bachelor of Music’.

In 2006 heeft Simone deelgenomen aan een Masterclass directie in Italië, het zogenaamde “Il corso di Direczione d’Orchestra a Fiat Spilimbergo”.

Simone was dirigente van het jeugdorkest van harmonie St. Joseph Voerendaal en tevens als dirigente onder andere verbonden aan Fanfare St. Caecilia Nieuw Einde. Daarnaast heeft ze bij verschillende verenigingen vervangen als dirigent. Zo ook bij de Koninklijke Harmonie Heerlen, waar zij tweede dirigent was.

Naast het studeren en dirigeren steekt Simone met plezier veel energie in het geven van Saxofoon- en klarinetlessen en is zij tot medio 2013 algemeen bestuurslid bij de LBM geweest waar zij een deel van de portefeuille Jeugd onder haar hoede had.

Vanaf februari 2010 is Simone dirigent bij Harmonie de Nederlanden.

 
De dirigent van ons jeugdorkest is Mevr. Carla Correddu.